Yksi luento ratkaisi uran suunnan

Jaa

Mäntän K-Raudassa työskentelevä Miska Siilasvuo ehti kokeilla muitakin töitä, mutta rautakauppiaan puheenvuoro sytytti kipinän kaupan alalle.

Miska Siilasvuo tottui pienestä pitäen tekemään maatalontöitä viljelijävanhempiensa lihakarjatilalla Vilppulassa. Koulun jälkeen hän työskenteli muun muassa sahalla ja tarjoilijana, ennen kuin aloitti tradenomiopinnot Tampereella.

Siellä yhden kurssin yksi luento ratkaisi nuorenmiehen uran suunnan. Eräällä ammattikorkeakoulun kurssilla oli K-Rauta Mäntän silloinen kauppias Jukka Aaltio kertomassa rautakaupasta.

– Ajattelin, että jos rautakaupassa on oikeasti noin hauskaa ja mielenkiintoista, niin haluan töihin sinne! Kävin tunnin jälkeen kysymässä, pääsenkö kesätöihin.

Pääsihän hän. Ensimmäisen palkkansa Siilavuo sai vuosi-inventaarin laskenta-avusta. Siitä alkoi perehtyminen rautakaupan – vielä siihen aikaan samalla maatalouskaupan – valtaisaan tuotekirjoon. Siilasvuo on työn ohessa suorittanut alan ja K-ryhmän koulutuksia. Monipuolinen ja kiinnostava asiakaspalvelutyö on vienyt mukanaan.

Nyt mies on K-Rauta Mäntän myymäläpäällikkö ja nöyrällä tavalla ylpeä ammattitaidostaan. Hän ostaa ja myy rakennustarvikkeita, mutta rautakaupan työt kuin työt sujuvat. Yritysasiakasmyyjä palvelee mielellään myös kuluttaja-asiakkaita.

TEKSTI: Riitta Kilgast/ KUVA: Marko Marin

 

Lue koko K-tyyppi-juttu 28.5. ilmestyvästä Kehittyvästä kaupasta