K-Rauta Merituulestakin lähdetään porukalla K-Team Päiville!

Jaa

K-Rauta Merituulen kauppias Petri Lappalainen sekä K-Supermarket Mustapekan kauppias Jouni Ekholm joukkoineen lähtevät taas isolla joukolla K-Team Päiville.

Monista muistakin K-kaupoista lähdetään K-Team Päiville vuodesta toiseen isolla porukalla. Tulevana pyhäinpäivänäkin tuhannet ihmiset suuntaavat Helsingin messukeskukseen.

”Se on kiva tapahtuma, jossa näkee muitakin K-ryhmään kuuluvia ja samanhenkistä porukkaa”, Merituulen kauppias Petri Lappalainen tietää pitkästä kokemuksesta. Hänen kaupassaan kaikki halukkaat pääsevät aina tapahtumaan. Yli 90 työntekijästä viime vuonna mukaan lähti peräti 55.

”Vietimme silloin samalla pikkujouluja.”

Yhteisiä illanviettoja tarvitaan

”Päivät katkaisevat kivasti syksyn”, sanoo kymmenenä K-vuotenaan kuusi kertaa tapahtumassa mukana ollut Minna Tuittu K-Rauta Merituulesta.

”Olemme iso kauppa, mutta kaipaamme silti yhteisiä illanviettoja myös työn ulkopuolella”, hän pohtii.

Minna uskoo juuri yhteisöllisyyden houkuttelevan porukkaa. Messukeskuksessa päivä kuljeskellaan pienemmissä porukoissa, tavataan tuttuja muista K-Raudoista ja Keskosta sekä entisiä työkavereita aiemmasta sisarkaupasta. Illalla tiivistytään yhdeksi ”pääjoukoksi”.

Minna tykkää K-Team Päivien monipuolisuudesta ja sopivan rennosta tunnelmasta. ”Messujen hälinässä on mukava tutustua uusiin tuotteisiin. Keliaakikkona minua ilahduttaa, että myös gluteenittomien tuotteiden valmistajia on näkynyt messuilla vuosi vuodelta enemmän”

Nyt eniten Minna kertoo odottavansa iltajuhlaa ja Sami Hedbergin keikkaa sekä Ammattimessuja. ”Rautakaupan tuotteet ovat messuilla vähän aliedustettuina, joten odotan saavani enemmän tietoa ruoka- ja käyttötavarauutuuksista. Ehkä saan tuotteita myös kotiin testattavaksi.”

Kaikkia kannustetaan osallistumaan

Ilmoittautumislistat K-Team Päiville laitettiin myös helsinkiläisen K-Supermarket Mustapekan kahvihuoneen seinälle hyvissä ajoin. Kauppias Jouni Ekholm uskoo lähtijöitä olevan jälleen yli 50.

”Meillä kaikkia kannustetaan osallistumaan. Aina jonkin verran vaikeuksia on saada työvuorot järjestettyä, mutta silloin kun yhdessä asioita halutaan, kaikki onnistuu”, kauppias tietää.

Ekholm pitää K-Team Päiviä hienona perinteenä, josta on valtavasti mukavia muistoja. ”Toki Ammattimessut kiinnostavat, mutta ovathan päivät myös hyvät bileet, joissa on samanhenkisiä ihmisiä. Missä muualla voisi vastaaviin osallistua?”

Ekholmin mielestä K-Team Päiville kannattaa osallistua etenkin yhdessäolon vuoksi. ”Tunnemme usein työkavereistamme ainoastaan työminät. Päivillä tulee poristua kaikkea muutakin ja tutustuttua kunnolla”, hän perustelee.

”Ihmisen tunteminen tasoittaa työkavereiden arvostusta ja parantaa työilmapiiriä”, kauppias miettii.

”Messukeskuksessa nähdään!”

 

Teksti Riitta Kilgast

Kuva Mauri Ratilainen